Om Virya Yoga

 

K4_oppdatert-2Virya Yoga er en fysisk, dynamisk yogaform som er utviklet av yogalæreren Josephine Selander i samarbeid med naprapaten Malin Flink.

Virya Yoga har et ben i øst og et ben i vest. Det er tatt utgangspunkt i den gamle tradisjonelle kunnskapen fra India, men øvelsene er tilpasset  dagens kunnskap om kropp og helse, slik at yogaøvelsene utføres på en trygg og skånsom måte for deg og din kropp. I Virya Yoga finner du den gode balansen mellom smidighet og styrke. I tillegg presenteres et lite tankekorn som gir næring for sjelen.

Virya er et sanskrit ord og betyr energi, kraft og entusiasme!

 

 

Ti moduler 

Grunnideen med viryayoga er å tilby yoga som på en metodisk og lett måte gjør at vi finner storheten, styrken og gleden i kropp og sinn. Det finnes 3 grunn nivåer og mange ulike yogaserier, hvor hver time består av ti deler eller moduler. Hver asana/posisjon bygger videre på den forrige så du kan jobbe så velgjørende, styrkende og skadefritt som mulig.  Modulene er små miniserier av:

 

1.  Oppvarming

2.  Solhilsener

3.  Stående posisjoner

4.  Balanser

5.  Armbalanser og magestyrkende asanaer

6.  Hofteåpnere

7.  Bakoverbøyninger

8.  Framoverbøyninger

9.  Avsluttende posisjoner

10. Avslapning

 

 

Fire komponenter

Det finnes fire komponenter som en viryayogaklasse alltid inneholder:

1. Ett par asanaer fra hver modul. Poenget er at alle ti moduler alltid skal være representert, selv bare med et par asanaer. På den måten får du alltid en allsidig yogatime når du går på en viryayogaklasse.

2. Biomekanikk og et fysisk tema. I hver klasse introduseres eller minnes det om et biomekanisk tema, slik at hver asana utføres på en helsemessig og skånsom måte for kroppen.

3. Et filosofiskt tema. I hver klasse presenteres et tema av tankevekkende/filosofisk karakter. Det kan være alt fra hverdagsfilosofi til et sitat fra yogafilsofien, eller enkle men viktige tema som f.eks. pust, å være her og nå eller akseptanse.

4. Glede. En av grunnideene i viryayoga er at du etter klassen skal kjenne deg glad og opprømt. Derfor finnes alltid glede, opprømthet og (kanskje litt) fnis og latter på en viryayogaklasse. Yoga er gøy!