Om Yoga for Helse

Yoga for Helse holder til på Barkåker, rett utenfor Tønsberg.

Her forenes den flere tusen år gamle kunnskapen fra India med Norges eldste by.

Yoga for Helse er som navnet sier, opptatt av helseaspektet ved å praktisere yoga. Yoga påvirker din helse positivt både fysisk, mentalt og emosjonelt og det viktigste verktøyet er pusten. Dyp og riktig pusteteknikk gir ny energi til alle celler i kroppen. Når man kombinerer god pusteteknikk med fysiske øvelser løser det opp i spenninger og ubalanser. Det gir en større energiflyt, følelse av frihet i egen kropp og bedre balanse i kropp og sinn.

Yoga er ingen prestasjon, det er deg, pusten din og matta di. Uansett nivå er yoga effektivt og nyttig der du er.  Men yoga handler ikke bare om det man gjør på matta, det vil påvirke deg i hverdagen og livet forøvrig. Yoga er et godt verktøy som bidrar til økt tilstedeværelse, større bevissthet og vil påvirke deg positivt på mange plan i livet.

 


IMG_3159Jeg heter Linda Bettum Martinsen og er sertifisert viryayogalærer – 500t, fra Nordiska Yogainstitutet i Stockholm. Mine klasser har i tillegg elementer fra medisinsk yoga og terapeutisk yoga.

 


Virya Yoga har et ben i øst og et ben i vest. Det er tatt utgangspunkt i den gamle tradisjonelle kunnskapen fra India, men øvelsene er tilpasset  dagens kunnskap om kropp og helse, slik at yogaøvelsene utføres på en trygg og skånsom måte for deg og din kropp. I Virya Yoga finner du den gode balansen mellom smidighet og styrke. I tillegg presenteres et lite tankekorn som gir næring for sjelen. Du kan lese mer om Virya yoga her: